Конференция на Българско ядрено дружество

Конференцията „Ядрена енергия за хората” предоставя форум за представяне на новини и обсъждане на проблеми, свързани с ядрените технологии и ядрените приложения. Конферентната среда спомага за въвличането и ангажирането на повече млади професионалисти в ядреното инженерство и приложения. Политиката за обучение е ключов елемент в бъдещото развитие на ядрената енергетика, както и активиране на ангажираност на гражданството спрямо ядрените приложения. Български и чуждестранни експерти и изследователи, млади професионалисти, студенти свързани с ядрената физика и енергетика са поканени да участват в конференцията.

КОНКУРС ЗА „НАЙ-ДОБЪР ДОКЛАД НА МЛАД АВТОР“

В конкурса за “Най-добър доклад на млад автор” могат да участват млади специалисти до 35 навършени години, с доклад, чийто първи автор е младият автор – кандидат в конкурса.

Конкурсна Комисия ще разгледа и оцени пълния текст на докладите, заявени за участие в Конкурса “Най-добър доклад на млад специалист”. Докладите, определени от Комисията, ще бъдат устно представени на конференцията. Докладите, които не са класирани за устно представяне могат да участват в конкурса за най-добър постерен доклад. Получилите най-високи оценки от Комисията и от Публиката, ще бъдат наградени.

Критериите за оценка на докладите за Конкурса са: съответствие с темата на конференцията, актуалност, ясно изложение на цели, предмет, резултати и изводи, достъпност, атрактивност и визуализация, баланс между текст и фигури.

Кандидатите трябва да изпратят пълен текст не по-голям от 6 страници. Докладът трябва да съдържа: 1) заглавие, 2) име, адрес, телефон и е-мейл на първия автор, 3) имената и адресите на останалите автори, ако има 4) 5 ключови думи, абстракт на английски, 6) пълния текст.

source: https://www.bgns.bg/bg/конференция-на-бяд/bgnsconf2023/